23.10.2020

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT: col·leccions d’un Museu d’Interès Nacional

Amb motiu de la declaració de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer com a Museu d’Interès Nacional, aquesta exposició vol commemorar la història i singularitat de la institució mostrant com han anat arribant col·leccions de caràcter nacional i de molt variada naturalesa des de la fundació fins l’actualitat.

2020

Obres de remodelació de la coberta de la sala Cafè Foment

Guanyadors del III Concurs d’Sketching

Durant l’any 2020 s’han dut a terme les tasques de remodelació de la coberta de la sala del Museu Balaguer anomenada “Sala Cafè Foment”. Aquesta feina ha estat possible gràcies al suport  econòmic rebut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Amb el suport de:
Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya

Aquests són els guanyadors del III Concurs de dibuix d’sketching edició 2019:

El 1r premi ha estat per a Anna Pujadas, amb un reflex de l’edifici sobre els finestrals de la UPC. 2019 ©

El 2n premi se l’ha endut el Jesús Martínez, amb un racó de la biblioteca històrica.2019 ©

I el 3r premi ha estat per l’Esperança Fabra, amb una vista de la cúpula. 2019 ©

Premi honorífic a l’autor més votat en les tres edicions del concurs pel  Julen Vargas, amb la “Lucrècia” a la Pinacoteca. 2019 ©

13.12.2018

La presència del Prado.

Episodis d’una història

Amb motiu de la celebració del Bicentenari del Museo del Prado aquesta exposició vol mostrar la totalitat del dipòsit actual i sumar-se a la commemoració recordant aquesta presència centenària del Prado a Vilanova.

14.06.2018

Els vestits de Diables

d’Enric C. Ricart

En commemoració del 125è aniversari del naixement d’Enric C. Ricart (1893-1960), la Biblioteca Museu Víctor Balaguer acull una mostra temporal amb els vestits dels Diables de Vilanova que Ricart dissenyà l’any 1947.

Ja tenim guanyadors del concurs de dibuix d’sketching edició 2018:

El 1r premi ha estat per a Julen Vargas, amb el dibuix que plasma la sala de la Pinacoteca. 2018 ©

El 2n premi se l’ha endut l’Anna Pujadas i Mercadé, amb el dibuix del “Chill out de mites i art” de la sala Prado. 2018  ©

I el 3r premi ha estat per la Cèlia Yun Zhu Giménez Martínez , que il·lustra l’entrada de la casa de Santa Teresa. 2018 ©

24.02.2018

Alexandre de Cabanyes:

La captura de l’instant

La Biblioteca Museu Balaguer, conjuntament amb el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, han recuperat la figura del pintor vilanoví Alexandre de Cabanyes (1877-1972)  a través d’aquest  projecte expositiu que es realitza simultàniament a dues seus: la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i la Masia d’en Cabanyes.

A banda, també s’ha editat una monografia amb edició a cura  d’Oriol Pi de Cabanyes i Esther Alsina, comissaris de la mostra.

Ja tenim guanyadors de la primera edició del concurs de dibuix d’sketching:

El 1r premi ha estat per a Julen Vargas, amb el dibuix de la sala de la Pinacoteca. 2017  ©

El 2n premi se l’ha endut la Maria Mora, amb un dels cranis de la col·lecció egípcia. 2017  ©

I el 3r premi ha estat per la Ilona Ciarkowska, que va fixar-se en l’escultura “La tradició” d’Agapit Vallmijtana. 2017  ©

02.05.2017

Estrenem audioguia!

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer estrena un nou servei d’audioguia en català, castellà, anglès i francès, una nova eina promoguda pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una aplicació mòbil, anomenada Visitmuseum, que és la primera que reuneix la informació sobre les col·leccions dels museus catalans, i que neix de la necessitat d’oferir al públic turista que visita els museus una informació de qualitat, de fàcil accés i adequada a les noves tecnologies.

Visitmuseum Biblioteca Museu Víctor Balaguer