2023

Compte enrere pel bicentenari del naixement Víctor Balaguer, amb la mirada posada en la reobertura de la Biblioteca Museu.

La Generalitat ha atorgat recentment una subvenció de més de 133.000 euros per la rehabilitació de la cúpula del museu, així com subvencions per la reobertura i la celebració del bicentenari.

2023

Restauració de les pintures de la cúpula de l’edifici històric de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

2023

Subvencions per a l’inventari i la documentació dels béns culturals que integren els museus catalans.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

2023

Redacció del Pla Director de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer per establir l’ús i manteniment de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, la Casa de Santa Teresa i el seu entorn.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

2023

Subvencions per a l’execució d’obres de restauració i conservació d’immobles
de notable valor cultural.

Actuacions de millora a la sala biblioteca de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. 

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

2023

Actualització de les ubicacions com a conseqüència de l’execució Re-Org a les reserves del Museu Balaguer (modificació del tesaurus d’ubicacions).

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

2022

Obres en els esgrafiats de l’edifici històric de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

2022

El Museu Balaguer tanca per fer importants obres de millora i reobrirà amb novetats

L’actuació a dur a terme té un nivell de complexitat alt, ja que, per un costat, cal utilitzar tècniques constructives respectuoses amb l’edifici, que és un Bé Cultural d’Interès Nacional i, per l’altra, perquè cal desplaçar les obres d’art exposades a les sales per evitar que es malmetin amb les obres.

2022

Els museus municipals i l’EMAID signen un conveni per impulsar projectes conjunts

L’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAID) i l’Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer han signat un conveni per impulsar projectes conjunts. L’Escola ja ha estat col·laborant en els últims anys amb els museus vilanovins en dates assenyalades com el Dia Internacional dels Museus.

23.10.2020

EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT: col·leccions d’un Museu d’Interès Nacional

Amb motiu de la declaració de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer com a Museu d’Interès Nacional, aquesta exposició vol commemorar la història i singularitat de la institució mostrant com han anat arribant col·leccions de caràcter nacional i de molt variada naturalesa des de la fundació fins l’actualitat.

2020

OBRES DE REMODELACIÓ DE LA COBERTA DE LA SALA CAFÈ FOMENT

Durant l’any 2020 s’han dut a terme les tasques de remodelació de la coberta de la sala del Museu Balaguer anomenada “Sala Cafè Foment”. Aquesta feina ha estat possible gràcies al suport  econòmic rebut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

10.06.2019

GUANYADORS DEL III CONCURS D’SKETCHING

Aquests són els guanyadors del III Concurs de dibuix d’sketching edició 2019:

El 1r premi ha estat per a Anna Pujadas, amb un reflex de l’edifici sobre els finestrals de la UPC. 2019 ©

El 2n premi se l’ha endut el Jesús Martínez, amb un racó de la biblioteca històrica.2019 ©

I el 3r premi ha estat per l’Esperança Fabra, amb una vista de la cúpula. 2019 ©

Premi honorífic a l’autor més votat en les tres edicions del concurs pel  Julen Vargas, amb la “Lucrècia” a la Pinacoteca. 2019 ©

13.12.2018

LA PRESÈNCIA DEL PRADO. Episodis d’una història

Amb motiu de la celebració del Bicentenari del Museo del Prado aquesta exposició vol mostrar la totalitat del dipòsit actual i sumar-se a la commemoració recordant aquesta presència centenària del Prado a Vilanova.

14.06.2018

Els vestits de Diables

d’Enric C. Ricart

En commemoració del 125è aniversari del naixement d’Enric C. Ricart (1893-1960), la Biblioteca Museu Víctor Balaguer acull una mostra temporal amb els vestits dels Diables de Vilanova que Ricart dissenyà l’any 1947.

06.06.2018

GUANYADORS DEL II CONCURS D’SKETCHING

Ja tenim guanyadors del concurs de dibuix d’sketching edició 2018:

El 1r premi ha estat per a Julen Vargas, amb el dibuix que plasma la sala de la Pinacoteca. 2018 ©

El 2n premi se l’ha endut l’Anna Pujadas i Mercadé, amb el dibuix del “Chill out de mites i art” de la sala Prado. 2018  ©

I el 3r premi ha estat per la Cèlia Yun Zhu Giménez Martínez , que il·lustra l’entrada de la casa de Santa Teresa. 2018 ©

24.02.2018

Alexandre de Cabanyes: La captura de l’instant

La Biblioteca Museu Balaguer, conjuntament amb el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, han recuperat la figura del pintor vilanoví Alexandre de Cabanyes (1877-1972)  a través d’aquest  projecte expositiu que es realitza simultàniament a dues seus: la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i la Masia d’en Cabanyes.

A banda, també s’ha editat una monografia amb edició a cura  d’Oriol Pi de Cabanyes i Esther Alsina, comissaris de la mostra.

Ja tenim guanyadors de la primera edició del concurs de dibuix d’sketching:

El 1r premi ha estat per a Julen Vargas, amb el dibuix de la sala de la Pinacoteca. 2017  ©

El 2n premi se l’ha endut la Maria Mora, amb un dels cranis de la col·lecció egípcia. 2017  ©

I el 3r premi ha estat per la Ilona Ciarkowska, que va fixar-se en l’escultura “La tradició” d’Agapit Vallmijtana. 2017  ©

02.05.2017

Estrenem audioguia!

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer estrena un nou servei d’audioguia en català, castellà, anglès i francès, una nova eina promoguda pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una aplicació mòbil, anomenada Visitmuseum, que és la primera que reuneix la informació sobre les col·leccions dels museus catalans, i que neix de la necessitat d’oferir al públic turista que visita els museus una informació de qualitat, de fàcil accés i adequada a les noves tecnologies.

Accedeix