LA PINACOTECA DEL SEGLE XIX

PREMSA

La sala de la Pinacoteca allotja el gruix de la col·lecció fundacional de pintura i escultura, en un espai que recrea l’ambient original dels salons de Belles Arts de l’època, amb sostres alts, parets de color vellutat i abundància de quadres a les parets.

OBRES DEL MUSEO DEL PRADO

Image module

En aquesta sala s’exposen les peces pertanyent al dipòsit històric del Museu Nacional del Prado. Hi trobem, entre d’altres, pintures de Rubens, El Greco, Goya o Murillo.

EL MÓN EGIPCI

Image module

La sala egípcia està formada per la donació que va fer Eduard Toda i Güell l’any 1886. La col·lecció és una rica mostra d’objectes referents al món funerari i religiós egipci, destacant la mòmia d’un infant coneguda com a “Nesi”.

CULTURES DEL MÓN

Image module

El museu conserva col·leccions d’art precolombí, oriental i filipí, propis de la filosofia romàntica i la fascinació dels homes del segle XIX per l’art i la cultura universals.

ART MODERN

Image module

En el primer àmbit de la planta superior es troben representats els corrents artístics més destacats de l’art català de finals de segle XIX i principis del XX: Modernisme, Postmodernisme i Noucentisme, amb obra d’artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Hermen Anglada-Camarasa, Isidre Nonell o Joaquim Mir.

ART CONTEMPORANI

Image module

La col·lecció d’art contemporani prové del que fou el primer Museu d’Art Contemporani de Barcelona, inaugurat el 1960. Hi destaca especialment l’art informalista, representat per l’obra d’artistes com Josep Guinovart, Eduardo Alcoy o Antonio Saura.

ELS ARTISTES LOCALS

Image module

Els artistes vilanovins més representatius es troben en aquest espai, on es pot descobrir l’obra de Rafael Sala i Josep F. Ràfols, així com el conjunt pictòric conegut com a Cafè Foment, realitzat l’any 1925 per Joaquim Mir, Enric-C. Ricart, Alexandre de Cabanyes i Martí Torrents.

ALTRES COL·LECCIONS

Image module

La col·lecció del Museu Víctor Balaguer es completa amb obres de diverses disciplines de gran interès en l’època de la fundació del Museu. Aquestes col·leccions fan referència, entre d’altres, a les arts decoratives i l’arqueologia.