Col·lecció d'arts decoratives

La creació del Museu va coincidir amb el període de recuperació i estudi dels antics oficis, que tanta influència varen tenir en el desenvolupament i definició del modernisme català. Dins d’aquest grup, hi destaquen:

  • La col·lecció de ceràmica i rajoles

Es tracta d’una de les col·leccions més antigues que es conserven a Catalunya, i que abraça els períodes del gòtic, el renaixement, el barroc i el segle XIX.

  • La col·lecció de vidre

Conserva peces de vidre català dels segles XVIII i XIX, fruit de donacions de particulars. Està formada per almorratxes, càntirs, porrons, setrills, vasos, etc.

Col·lecció d'arqueologia

D’ençà de les primeres excavacions a finals del segle XVIII de Pompeia, Herculà i Olplontis, les localitats sepultades pel Vesubi l’any 79, el col·leccionisme de peces d’arqueologia es posà de moda, animat també pels postulats del Neoclassicisme primer, i el Romanticisme més tard. Al museu trobem dues col·leccions:

  • Arqueologia clàssica

El conjunt ofereix una mostra variada de ceràmica clàssica, on es pot veure una vaixella etrusca, púnica i romana, un grup de llumeneres romanes, estatuetes, exvots púnics i romans i diverses urnes funeràries amb el seu aixovar.

  • Arqueologia local

Col·lecció procedent d’excavacions al territori del Garraf i el Penedès, amb especial interès a les peces iberes del jaciment de Darró, localitzat a la zona marítima de Vilanova i la Geltrú.

altrescolleccions